Skip to Content

Martin's byvandring - Bergen til fots

Bestill nå! MARTIN'S BYVANDRING - BERGEN TIL FOTS

OBS!!! Kun på tysk i 2020!

Bli med meg på en oppdagelsesreise gjennom byen min og bli inspirert av Bergen!

I 2020 feirer Bergen 950-årsjubileum som by. 950 års historie har etterlatt spor i byen som er synlige for alle i dag, men hvis betydning ikke alltid blir oppfattet. På denne omvisningen i byen vil jeg gjerne gi deg en kort historie om hva som skjedde i Bergen både for lenge siden og ikke så lenge siden. Turen er delt inn i følgende tre temaområder.

Del 1 - En spasertur gjennom byen

I den første delen av turen går vi en tur gjennom livlige Bergen sentrum. På vei forbi fiskemarkedet, teateret og den gamle brannstasjonen møter vi personligheter som Edvard Grieg og Henrik Ibsen. På vår tur ønsker jeg imidlertid ikke bare å bringe deg nærmere de historiske sidene av byen, men også nærmere befolkningen i Bergen og deres liv i her og nå.

Del 2 - Bryggen og den tyske Hansaforeningen

De pittoreske, fargerike trehusene i Bryggen-distriktet er selve symbolet på byen. I dag er det kafeer, restauranter og barer blant husene, som besøkes av lokale og turister. For 400 år siden var det imidlertid lukten av tørket torsk som dominerte. Tyske kjøpmenn kjøpte torsken av norske fiskere og eksporterte den deretter til hele Europa. Denne fisken gjorde Bergen til den viktigste handelsmetropolen i Skandinavia på den tiden. På vei gjennom Bryggen, som er plassert på UNESCOs verdensarvliste, vil jeg fortelle mer om hva som gjorde fisken så spesiell, hva den Hanseatiske ligaen var og hvordan livet for de tyske kjøpmennene var her.

Del 3 - 2. verdenskrig i Norge

Okkupasjonen av Norge og Danmark begynte med Operasjon Weserübung 9. april 1940. Fram til slutten av krigen 8. mai 1945 hadde tyske Wehrmacht Norge under sin kontroll. Under denne delen av turen besøker vi Bergenhus festningsmuseum og utstillingen der om 2. verdenskrig. Her vil jeg fortelle deg en liten historie om hva som skjedde i Norge og i Bergen by under okkupasjonen.

Viktig informasjon om turen

Varighet 2,5 timer (på engelsk) / tirsdag - søndag, starter kl 10:00

Gruppestørrelse maks. 16 personer, min. 2 personer

Møtestedet er trappen som fører opp til turistinformasjonen (se foto) / Adresse for turistinformasjonskontor: Strandkaien 3, 5013 Bergen

Billetter er tilgjengelige her på nettsiden eller hos Turistinformasjonen i Bergen. Resterende billetter er tilgjengelig på møtepunktet før turen starter. Billettpris voksne 280Nok, barn opp til og med15 år 200Nok

Inngangsbilletten til Bergenhus festningsmuseum er vanligvis gratis, så det tilkommer ingen ekstra kostnader.

ONLINE BOOKING:
Din e-postbekreftelse er din billett og må vises i starten av turen. Du kan ta med en utskrift  eller vise e-postbekreftelsen på mobilen.

Avbestillingsregler:
Turen kan avbestilles opptil 48 timer før turen starter med full refusjon. Avbestilling etter dette vil ikke bli refundert.
Dersom guiden Martin skulle bli syk, kan tur også gjøres av en annen guide eller avbestilles (med full refusjon).

Back to top